Lillsvea Uncategorized

”Lillsvea” på plats i båtbyggeriet

Lillsvea transporterad till Gröndalsvarvet
Nu har Ökan ”Lillsvea” anlänt till verkstaden i Gröndal där jag ska jobba med undersökning av båten och rekonstruktion av form och delar som saknas. Lillsvea är monterad i en stabiliserande ställning och transporterades på ett vanligt släp. I bakgrunden syns det anrika Gröndalsvarvet som blir båtens hemvist en tid framöver. Varvet har funnits på platsen åtminstone sen 1911 och drivs sedan 1986 som ett ideellt träbåtsvarv av Träbåtssällskapet Skeppsmyran.

Lillsvea placerad i verkstaden
Båten på plats i verkstaden där jag byggt ett golv av återvunnet virke. I bakgrunden syns den gemensamma maskinverkstaden. Båten saknar bland annat kölen, nedre delen av akterstäven och de undre paret huggna vindor i aktern.

Lillsvea i Gröndalsvarvet
Här har jag gjort i ordning en arbetsplats för att ta hand om Lillsvea och för rekonstruktion/nybygge av ökor i mitt projekt. Lillsvea har jag tidigare tagit om hand och monterat ihop delar som låg löst för att återskapa formen. Nu ska detta arbete fortsätta och jag ska kritiskt granska det jobb jag redan gjort med rekonstruktionen. I varvet ligger för närvarande cirka 25 andra träbåtar som renoveras och tas om hand.

1 svar på ””Lillsvea” på plats i båtbyggeriet”

  1. Spennende å se fasongen i akterskuten med dyp renne og bredt ”slagbord” som ligger oppunder speilet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *